2018. június 19., kedd

Az én hősöm 1.

Sziasztok!

Az én hősöm sorozat történetes blogok íróiról és azok főhőseiről fog szólni. Miért? Mert sok olyan embert ismerek, akik nem mozognak ilyen körökben, amiből kifolyóan olyan feltételezésekkel élnek, hogy az író mindig magáról ír. Mennyire igaz ez? Ezt hivatott boncolgatni a bejegyzéssorozat, aminek részeiben mindig más írókkal fogok elbeszélgetni a témáról.

A másik célom, hogy egy kicsit segítsem a kezdő írókat. Nem vagyok Krőzus, így nem nyithatok kiadót az általam tehetségesnek vélt szerzőknek, több ezres megtekintésű bloggal se rendelkezek, szóval ennyi az, amit én tenni tudok értük, hogy kicsit megtalálják a közönségüket.

A kérdéseim első elszenvedő alanya pedig nem más, mint Lysa Milner, több más történet mellett a World Domination Game szerzője.

A WDG egy jövőben játszódó sci-fi, ami négy fiú sorsát, nehézségeit és szerelmét mutatja be ebben a világban. Honnan jött az ötlete, hogy éppen sci-fit írj? Mióta dolgozol a történeten?

Hűha. Ha jól emlékszem, éppen a DMMD-t néztem (DRAMAtical Murder), az adta az alap ötletet. Ha valaki nem látta, ebben egy Rhyme nevű játékkal játszanak, és annak kedvéért tömörülnek különböző bandákba. Ezt gondoltam tovább, hogy mi lenne, ha nem csak csapat, hanem világszinten folyna a versengés, és ha kötelező lenne benne részt venni. Azt hiszem, a World Domination Game és a köré épülő világ ötletére még az Éhezők Viadala is hatással volt kicsit. Először a játék ötlete volt meg, a többit ahhoz alkalmazkodva találtam ki, mint például a MediScannerek létezését, ami lehetővé tette, hogy a srácok gyorsan felgyógyuljanak a sérülésekből, az Academyk rendszerét, meg minden egyebet is. Már körülbelül két éve dolgozom rajta, és bár hamarosan a végére érek, nem biztos, hogy nem fogok még visszatérni hozzá :D

A sztorit már egyszer befejezted, de elkezdted újraírni, aminek hamarosan szintén a végéhez érsz. A karakterek is változtak az átírás során?

Nem is igazán változtak, inkább azt mondanám, hogy fejlődtek, árnyaltabbá váltak. Például Slayer és Rage, akiknek az első verzióban még nem is igazán volt saját egyéniségük, az átiratban már sokkal kiforrottabbak. Az érdekesség, hogy az ő párosuk volt meg leghamarabb, utána találtam ki Sassyt, és utoljára Flasht, akit először nem is kedveltem annyira :D de a történet folyamán mégis ő, ők lettek a főszereplők, ő hasonlít rám a legjobban, és ők is a kedvenceim a mai napig.  

Mennyire okoz nehézséget fiú szemszögből írni?

Én kifejezetten szeretek fiú szemszögből írni, egyáltalán nem nehéz. Azért kedveld jobban, mint a lányt, mert egy férfi/fiú karakter szerintem sokkal többféle lehet, mint egy női, akik valamilyen szinten mindig alárendeltek. 

Ha választhatnál, hogy a WDG világában élsz vagy itt, akkor melyik lenne?

Hát természetesen inkább ott, hehe. :D hiába tűnik elsőre durvábbnak az a világ, valahogy mégis sokkal inkább egyenlőségre törekszik, mint az, amiben most élünk. Jelenleg ha az ember beleszületik egy társadalmi rétegbe, akkor véleményem szerint elég nehéz belőle kitörni, ott viszont mindenkjnek egyformán megvan a lehetősége. És szerintem izgalmasabb is lenne :)

Ki az a karakter a négy főhős közül, akivel most össze fogunk hasonlítani téged? Mutasd be őt röviden!

Flash. Hmm, röviden? :D igyekszem.
Flash a történet elején tizennyolc éves, a négy fiú közül a legidősebb. Az első benyomás róla nem feltétlenül pozitív, egy beképzelt alak, aki a többszörös bajnoki címe miatt nem enyhe lenézéssel viseltetik mindenki más iránt. A végletekig maximalista, főleg magával szemben. Elég hamar kiderül azonban, hogy nem annyira érzéketlen és lelkiismeretlen, mint amennyire szeretne az lenni, de saját érzéseit, főleg Sassyvel kapcsolatban még önmaga előtt is tagadja, mivel gyengeségként éli meg ezeket. Ezzel szemben viszont veszélyesen intelligens, minden helyzetben gyorsan és megfontoltan dönt, bár kissé könnyen veszti el a fejét. A saját teljesítménye és önképe minden szempontból érzékeny pontja, emellet szörnyen birtokló és féltékeny, nem véletlenül válik hamar Slayer ugratásainak célpontjává.  


Miért éppen őt választottad?

Mert az összes eddigi karakterem közül ő hasonlít rám a legjobban, és nem feltétlen a jó tulajdonságaiban. A féltékenysége, a törtető maximalizmusa, és még az egoizmusa is. :D viszont nekem azért több önkritikám van. Szeretem Flasht, és szeretek a szemszögéből írni, mert könnyű vele, és a döntéseivel azonosulnom.  

Ha három szóval kellene jellemezned magad, majd a hősöd, mik lennének ezek?

Én: infantilis, optimista, magabiztos
Flash: magabiztos, határozott, egoista


A történetben Flash párja Sassy. A te párod emlékeztet valamiben Sassyre?

Sajnos egyáltalán nem. :D pedig én is elfogadnék egy Sassyt xD
A viccet félre téve, Sassyben és Flashben nagyon sok közös van, ez az oka annak, hogy olyan jól megértik egymást, ugyanakkor annak is, hogy sokszor kerülnek egymással konfliktusba. De legfőképp azt a tomboló szenvedélyt imádom a kapcsolatukban, ami mondjuk ki, csak a fantáziában létezik, a valóságban feltehetően nem. Az ő szerelmük minden konfliktus ellenére sokkal idillibb, mint bármilyen valós kapcsolat lehet, de persze, ez nem egyedi eset egy sztoriban.
 

Van olyan pont a történetben, ahol te máshogy döntöttél volna Flash helyében? Miért? Akkor hogyan alakult volna a történet?

Igen. Én sokkal hamarabb bevallottam volna Sassynek, hogy szeretem. De akkor Sassy nem hagyta volna ott Flasht a bunkerben, és ő nem tudott volna utána menni, hogy megmentse, ezáltal belesétálva a BoSS csapdájába. Bár, ettől maga a történet nem feltétlen alakult volna máshogy, mert akkor is visszamentek volna, hogy megmentsék Rage-t.
 

Külsőre Flash elég extrém megjelenésű: fehér haj, ragyogó kék szem. Ebben hasonlít rád valamiben? Ha változtathatnál a külsődön valamit, akkor te is jobban hasonlítanál Flash-re?

Azért azt hozzá tenném, hogy a sztoriban Flash nem számít extrémnek, hiszen ott a színes haj és szem teljesen normális. :D és mint ahogy elmondja, a szemszíne eredetileg is ilyen volt. Mint nekem, igen, ebben is hasonlítunk, állítólag nekem is ragyogó kék szemem van. Szerintem csak simán kék, de nem baj. :D A fehér hajat meg simán bevállalnám, nekem nagyon tetszik. :)

Mi az a tulajdonsága Flash-nek, amit a legjobban becsülsz?

Azt hogy a végletekig kitartó, és ha valamit a fejébe vesz, akkor mindenáron véghez is viszi amit eltervezett, bármilyen akadályok kerülnek elé.  

Ha a történet kezdete előtt mondhatnál valamit Flash-nek, mi lenne az?

Az, hogy egyáltalán nem gyengeség, ha szeret valakit, sőt. <3

A történet végére Flash egy elég jelentős fejlődésen megy át. A kalandok után vagy előtt hasonlít rád jobban? Miben?

Igazából mindkettő. Az elején a tizenéves önmagamra hasonlít, a végén pedig a mostaniban. Ő is komolyodik a történet folyamán, és belátja, ha hibákat követett el, és ha valamiben változnia kell, de az alapvető egyénisége mégse lesz más, ahogy nekem se lett az évek alatt. :)

Biztos forrásból tudom, hogy van egy írótársad, aki előszeretettel kreál olyan karaktereket, akik az őrületbe kergetik szegény Flasht. Ezek a karakterek téged is bosszantanak? :D

Nos Flash helyében minden bizonnyal bosszantanának, így viszont inkább szórakoztatnak :D szeretem szívatni a szereplőimet na, és ez alól a kedvenceim se kivételek, sőt. Unalmas lenne, ha mindig csak jó lenne nekik, Flash pedig kifejezetten szórakoztató, amikor dühös. :D


Köszönöm szépen a válaszaidat!

Ha valakit sikerült kíváncsivá tennem, a WDG-t ITT érheti el.

Az én hősöm következő része... bizonytalan idő múlva várható, de azt biztosra mondhatom, hogy a következő interjúalanyom Rita lesz, a Locis írója.

2 megjegyzés:

 1. Thea ez a bejegyzéssorozat zseniális ötlet, biztos hogy minden részét olvasni fogom, imádom az ilyen interjúkat. A téma pedig különösen izgalmas, én is sokat szoktam azon gondolkozni, melyik szereplőm miben hasonlíthat rám ^^ remélem a végén magadat is megkérdezed mert a te válaszaidat is szívesen olvasnám ❤

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Pedig nagyon izgultam, még sosem készítettem interjút :D Az őrületbe kergettem vele Lysát, épp a nyaralásán, mert megküldtem a kérdéssort, aztán még félóránként "ja, még ezt is... meg ezt is..."
   Na, majd téged is kifaggatlak Lysanderről :3
   Hm, lehet, hogy vannak képzeletbeli barátaim, de annyira dilis még sajnos nem vagyok, hogy magamban beszélgessek :D Majd ha valaki nekem is csinál egy kérdéssort, akkor talán.
   Köszönöm, hogy írtál!
   UI: neked is készülök egy ideje egy bejegyzéssel, egy "csak optimistán" kérdéssorral, ami az író lét szép pillanatait idézi fel. Majd egyszer elkaplak, és kitöltetem veled :D

   Törlés

Kérdés, óhaj, sóhaj?
Ha nincs, csak írd meg a véleményed!