és más történetek

Rendszeres olvasók

Szerettétek

Blogger tag

Akik számára nem újdonság a munkálkodásom a blog világ sötét bugyraiban, az tudhatja, hogy mindig is hajlamom volt olyan kihívások kitalálására, amik kicsit összekötik az amatőr írókat, a blogregényeseket. Ennek eredménye volt az írók hét fő bűne (amit az oldalam megjelölése nélkül book taggé is átformált valaki, ezúton is hálásan köszönöm neki, és remélem, megfullad, ha már ennyi kreativitást és gerincet nélkülöz) vagy az adj kóstolót, amik mindketten elképesztően sok embert mozgattak meg. Szóval most úgy döntöttem, hogy próbáljuk meg ismét kicsit felrázni ezt a közeget :)

A blogger tag ötletét az adta, hogy régen voltak a blogoknak gyűjtő oldalai (mint a Jó blogok tárháza és társai), manapság viszont senki nem veszi a fáradtságot egy ilyen vezetésére. Egy bejegyzés viszont nem igényel elkötelezettséget, nem kell felvételizni egy blog csapatába, nem kell olyan ígéreteket tenni, hogy havonta hozunk egy bejegyzést a témában. Csak egy pillanatra válunk kritikussá, és egy bejegyzés erejéig bemutatjuk a kedvenceinket.

A kérdéssort igyekeztem úgy összeállítani, hogy nem csak történetes blogokra lehet vonatkoztatni, így hátha nem csak az írópalántákat fogja össze, hanem kicsit másokat is :)Szabályok:

 Kérlek, jelöld meg ezt a bejegyzést, vagy tüntesd fel a nevem a kitöltésnél (nem kattintáshajhászásból, csak fáj, hogy sosem kreditelik a munkámat)

 Kommentben köszönd meg annak, aki jelölt (mert igenis, szokjunk vissza a komment szekció használatára, ha már van)

✎ Töltsd ki a kérdéseket :) Lehetőleg igyekezz mindre különböző blogot hozni. Pörgesd végig, mikre vagy feliratkozva, nézd meg a többi kitöltő által javasolt blogokat, ha az épp eszedbe jutók nem elegek.
A kérdések megválaszolásánál mindig linkeld be a blogot, amivel megválaszoltad a kérdést, hogy ha valaki kedvet kap az olvasásához, akkor könnyen megtalálhassa!
És bár nincs minden kérdés végére odaírva, hogy miért?, vedd úgy, hogy láthatatlanul ott lebeg, és pár mondatban röviden indokold meg a választásaidat!

✎ Küldd tovább X embernek (ahol X egy tetszőleges pozitív egész szám) (nem muszáj azokat jelölni, akikről a bejegyzésed szól, de nem is tilos)


Kérdések:

 Melyik az a blog, amelyiknek a legszebb a sablonja? (gondolj akár arra, mennyire olvasható, mennyire passzol a témához, és persze nyugodtan vegyél figyelembe szubjektív szempontokat is)

 Melyik az a blog, amelyik a bejegyzései témájában a legközelebb áll hozzád? (itt a bejegyzések általánosságban értendők, tehát a legtöbbször olyan dolgokat boncolgatnak a posztok, amik téged érdekelnek)

 Melyik az a blog, amin olyan bejegyzést olvastál, amit azóta sem bírsz kiverni a fejedből? (akár azért, mert megrázó volt vagy csak feldobta a napod, vagy bármi más miatt maradandó élmény volt)

 Melyik az a blog, ami kellemes csalódást okozott? (pl. a külseje nem volt különösebben csábító, de beleolvasva rájöttél, hogy egy tehetséges íróról van szó)

 Melyik az a blog, amelyiknek az írója a legszebben fogalmazza meg a bejegyzéseit? (bármilyen bejegyzés, tehát itt sem muszáj történetes blogot jelölni, csak olyat, akinek a nyelvi szintjét jónak, élvezetesnek találjátok)

 Melyik az a blog, amelyik régi kedvenced, és szeretnéd, ha az írója újra aktív lenne? (másszóval egy blog, ami régóta nem frissül, pedig örülnél neki)

 Melyik az a blog, amelyik csak nemrég nyílt, de sokat vársz tőle? (avagy a legígéretesebb kezdőnek vagy újrakezdőnek járó díj)


Remélem, sokan kedvet kaptok hozzá, és megismerhetjük egymás kedvenceit :)

Én meg most csak az ötletet jöttem bemutatni, de jövő héten kaptok tőlem egy kitöltést is, ahol én megjelölöm majd a saját emberkéimet, meg tovább is küldöm majd. Viszont aki kedvet kapott hozzá, az belecsaphat a lecsóba, csak hagyjon itt egy kommentet a linkkel, hogy hol tölti (majd) ki (kommentet hagyni a bejegyzés jobb felső sarkában levő 0 komment feliratra kattintva, a felugró ablakban tudtok hagyni), valamint kérem, ne felejtse el a szabályok első pontját :)

5 megjegyzés

 1. Szia! Nagyon megtetszett az ötlet, szóval ki is töltöttem, ha nem baj. :)
  https://lheastbrook.blogspot.com/2019/01/blogger-tag.html

  VálaszTörlés
 2. Ohhhh, szabad linket kapni az Írók hét főbűnéhez vagy az adj kostolóthoz? Az előbbiről még csak-csak hallottam, de az utóbbiról nem nagyon... Már ha ismersz. Amúgy tetszik a tag, kitöltő gyanús :D

  VálaszTörlés
 3. Sziasztok! :)

  Leah: köszönöm, örülök, hogy tetszett, szerintem még ma meg is lesem ^^ Kíváncsi vagyok a válaszaidra :)

  Abeth: már becsuktam a betűtemetőt, mert két blog egyidőben vezetése túl soknak tűnt. De megpróbálok kitöltéseket keresni, és azokat majd elküldöm :)
  És örülök, hogy tetszik, kíváncsian várom a válaszaidat! ^^
  (Amúgy tuti bekattant nálam valami veled kapcsolatban, mert elsőre költő gyanúsat olvastam :D)

  VálaszTörlés
 4. Hoyhoy!

  Engem Leah jelölt, de gondoltam megmutatom neked itt is, mik az án válaszaim, hátha érdekel. :3 Amásik két tagedet is vissza fogom hozni majd, mert azok is nagyon jók! ^^
  https://naplopoegbolt.blogspot.com/2019/01/xx-blogger-tag.html

  VálaszTörlés
 5. Szia Hana! ^^
  Köszi, hogy szólzál, mindenképp meg fogom nézni! <3

  VálaszTörlés